Pörkölttorta

Pörkölttorta

Göcsej, Hetés tájegységek jellegzetes lakodalmak, esetenként pasziták, keresztelők alkalmával készített, művészileg megformázott torta. Alapanyaga dió és kockacukor, illetve tisztított tökmagból is készítették. A lábasban formára igazított alapra kerülnek a legkülönfélébb figurák, amelyeket színes cukormázzal díszítenek. Kedvelt formája pl. a virágkosár, szarvas.

A pörkölttorta a településre és környékére jellemző, hagyományos, jellegzetes édesség, amelyet ma is készítenek, bár egyre fogy a hozzáértők száma.

A nemzeti értékkel kapcsolatos információt megjelenítő források listája (bibliográfia, honlapok, multimédiás források)

Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek
Budapest, Mezőgazd. Kvk., 1987

Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek és házi tartósítás
Szombathely, Kiss Gy., 1993, 2. bőv. kiadás

Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek és házi tartósítás
Kőszeg, Városkapu. K., 2007, 5. átd. kiadás

Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek és házi tartósítás
Szombathely, Szülőföld Kvk., 2010, cop. 2007

Hagyományok, ízek, régiók
FVM AMC Kht., 2001

Gastro Murania. Összeáll. Horváth Otília
Lenti, Önkormányzat Lenti, 2007

Miszori József: Göcseji históriák és ételek
Zalaegerszeg, Mészi Fotó, 2007

Kapcsolódó képek - Pörkölttorta

Ugrás a teljes albumra

Eseménynaptár

2021. június   
HKSzCsPSzV

1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30



Összes esemény

Új galéria

A galéria jelenleg nem tartalmaz képeket.