Pörkölttorta
Göcsej, Hetés tájegységek jellegzetes lakodalmak, esetenként pasziták, keresztelők alkalmával készített, művészileg megformázott torta. Alapanyaga dió és kockacukor, illetve tisztított tökmagból is készítették. A lábasban formára igazított alapra kerülnek a legkülönfélébb figurák, amelyeket színes cukormázzal díszítenek. Kedvelt formája pl. a virágkosár, szarvas.
A pörkölttorta a településre és környékére jellemző, hagyományos, jellegzetes édesség, amelyet ma is készítenek, bár egyre fogy a hozzáértők száma.
A nemzeti értékkel kapcsolatos információt megjelenítő források listája (bibliográfia, honlapok, multimédiás források)
Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek
Budapest, Mezőgazd. Kvk., 1987
Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek és házi tartósítás
Szombathely, Kiss Gy., 1993, 2. bőv. kiadás
Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek és házi tartósítás
Kőszeg, Városkapu. K., 2007, 5. átd. kiadás
Ábrahám Gézáné: Vasi, zalai parasztételek és házi tartósítás
Szombathely, Szülőföld Kvk., 2010, cop. 2007
Hagyományok, ízek, régiók
FVM AMC Kht., 2001
Gastro Murania. Összeáll. Horváth Otília
Lenti, Önkormányzat Lenti, 2007
Miszori József: Göcseji históriák és ételek
Zalaegerszeg, Mészi Fotó, 2007